Upotreba

Probajte koštice kajsija

Pružamo vam najfinije, kvalitetne proizvode na bazi jezgra kajsije koji doprinose vašem zdravlju i vašoj dobrobiti.

Obezbeđujemo vrhunske koštice Kajsija, koja su gajene bez upotrebe bilo kakvih hemikalija, koje su laboratorijski testirane i pri vađenju iz voća , i pre distribucije na aflatoksin – plesan kojem su inferiorna jezgra podložna, oni se odmah suše , a obrađuju i čuvaju pod strogim uslovima.

Zdravstvene koristi od koštica kajsija

Kao i većina oraha i semena, zrna kajsija su veoma hranljiva. Samo jedan od hranljivih materija koje sadrže je “Amigdalin” (Vitamin B17). Sadržan je u stotinama vrsta hrane, ali one posebno bogate Amigdalinom su uglavnom nestale iz naše zapadne ishrane. Narodi koji još uvek jedu tradicionalnu, prirodnu ishranu, su u velikoj meri slobodni od raka. Ova dijeta sadrži velike količine hrane koje su bogate nitrilosidima i sadrže Amigdalin – zrna kajsija, gorkog badema, koštice jabuka, grožđa, proso, pasulj i mnoga druga semena pasulja i žitarica. Visoko hibridine namirnice imaju samo male količine Amigdalina tj. vitamina B17.

O Hunza narodima

Planinski pejzaž
Hunza dolina

Hunza narodi iz Pakistana su izuzetno zdravi, jedu i žive potpuno organski, a poznati su po tome što su jedni od najzdravijih naroda na svetu. Uobičajeno je da se pronađu snažni, zdravi ljudi u njihovoj 100-oj godini, i rak je ekstremno retka bolest. Jedan od ključnih faktora je voda bogata mineralima koju piju, ali i njihova ishrana. Jedan od njihovih omiljenih namirnica i važan deo ishrane Hunza naroda su kajsije. One se jedu sveže u leto i suše se za zimu. Izvađene koštice su se peku, ulje od koštica kajsije se koristi za kuvanje, prelive i kao losion za lice. U proseku, Hunze unesu između 50 do 80 miligrama vitamina B17 dnevno – u zapadnom svetu, većina ne bi konzumira ovaj iznos tokom cele godine, jedva 2 miligrama dnevno! (G. Edvard Grifin, Svet bez kancera, 1997.)

Dakle nema pravih tajni dugog života plemena Hunza. Ključ leži u jednostavnosti, umerenoj ishrani i više hiljada stabala kajsija. Hunza dolina se nalazi na granici Kine, Tadžikistana i Pakistana. Uništavajući efekat civilizacije nije došao na ovo područje. Ovi ljudi ne znaju za pojam novca i ekonomska stabilnost porodice meri se kultivisanim brojem stabala kajsije. To je njihova najcenjenija i glavna hrana.

Vredi primeniti tradicionalnu Hunza-ishranu, možda je to tajna dugog života njihovog naroda?

Svet bez kancera

Naša tela stvaraju ćelije raka sve vreme. Naravno imuni sistem može da ih uništi. U vreme stresa, posebno u oslabljenom stanju i sa redovnim izlaganjem kancerogenima, umnožavanje malignih ćelija je preveliko za imuni sistem da se izbori. Amigdalin dolazi sa strane pored imunog sistema i direktno napada ćelije raka. Maligne ćelije imaju u sebi enzim beta glukozidazu koji otključava cijanid u Amigdalinu – to uništava ćelije raka. Normalne, zdrave ćelije imaju različit enzim, rodenazu, koji ne dozvoljava da se oslobodi cijanid iz Amigdalina. Istraživači na Imperijal College London su eksperimentisali koristeći cijanid da ubiju ćelije raka i ustanovili da je svaki otrov koji bi pobegao u krvotok brzo bio neutralizovan od strane jetre.

  1. Svaka osoba ima ćelije raka u telu. Ćelije raka se ne pojavljuju u standardnim testovima dok ne dostignu broj od nekoliko milijardi. Kada lekari kažu pacijentu da više nema malignih ćelija, posle terapije, to samo znači da se testom ne mogu identifikovati ćelije raka, jer one nisu napredovale do određenog broja kako bi se registrovale.
  2. Kada je imuni sistem čoveka dovoljno jak, ćelije raka se uništavaju i sprečava se njihovo umnožavanje.
  3. Kada osoba ima rak ukazuje se da osoba ima više hranljivih nedostataka. To može biti posledica genetike, okruženja, hrane i načina života.
  4. Da bi se prevazišli višestruki nutritivni nedostaci, promena ishrane, uključujući i dodatke, će ojačati imuni sistem.
  5. Hemoterapija podrazumeva uništavanje ubrzano razvijajućih ćelija raka i uništavanje sve brže rastućih zdravih ćelija u koštanoj srži, digestivnom traktu, itd, i može izazvati oštećenje organa kao što su jetra, bubrezi, srce, pluća itd.
  6. Zračenje pored uništavanja ćelija raka, sagoreva i oštećuje i zdrave ćelije, tkiva i organe.
  7. Inicijalni tretman hemoterapije i zračenja često će smanjiti veličinu tumora. Međutim, daljom primenom hemoterapije i zračenja, nema više rezultata kod eliminacije tumora.
  8. Kada je telo previše opterećeno toksinima od hemoterapije i zračenja, imuni sistem je kompromitovan ili uništen, pa osoba može da podlegne raznim vrstama infekcija i komplikacija.
  9. Hemoterapija i zračenje može da dovede do mutacije ćelija koje postaju rezistentne i teško ih je uništiti. Operacijom se takođe može uzrokovati širenje ćelija raka na druge delove.
  10. Efikasan način da se bori protiv raka je da IZGLADNITE ćelije raka tako što ih nećete hraniti sa hranom koja im je neophodna za umnožavanje.
  11. Proteini mesa se teško vare i potrebno je mnogo digestivnih enzima za varenje. Nesvareni ostaci mesa ostaju u crevima i dovode do još toksičnog gomilanja.
  12. Zidovi ćelija raka imaju težak proteinski omotač. Većim uzdržavanjem od konzumiranja mesa oslobađa se više enzima, koji napadaju proteinske zidove ćelija raka i omogućavaju prodor odbrambenih ćelija i dodataka koji uništavaju ćelije raka.
  13.  Neki dodaci podižu imuni sistem (antioksidanti, vitamini, minerali, itd.) kako bi se omogućilo telu da sopstvenim odbrambenim ćelijama uništava ćelije raka.
  14. Rak je bolest uma, tela i duha. Proaktivan i pozitivan duh će pomoći borcu protiv raka da bude pobednik. Bes, neoprostivost i gorčina stvaraju u telu stres i kiselost.Naučite da budete puni duha ljubavi i praštanja. Naučite da se opustite i uživate u životu. Da budete sigurni da možete da se izdignete iznad svake situacije.
  15. Ćelije raka ne napreduju u sredini sa puno kiseonika. Telesne vežbe i duboko disanje dopremaju više kiseonika do ćelija. Terapija kiseonikom je još jedno sredstavo pomoću kojeg se mogu uništiti ćelije raka.

Čime se ćelije raka hrane

  1. Šećer je hrana ćelijama raka. Izbacivanjem šećera se odstranjuje najvažniji izvor hrane za ćelije raka. Napomena: Najbolja zamena za šećer je prirodni zaslađivač od listova biljke koja se zove Stevia. Kuhinjska so poseduje štetne dodatke koji joj daju belu boju.
  2. Mleko izaziva telo da proizvodi sluz, pogotovo u digestivnom traktu. Sluz hrani ćelije raka. Izbacivanjem mleka i zamenom sa nezaslađenim sojinim mlekom, ćelije raka će gladovati.
  3. Ćelije raka bujaju u kiselom okruženju. Dijeta na bazi mesa je kisela i najbolje je da jedete ribu, i malo piletine pre nego govedinu i svinjetinu. Meso takođe sadrži životinjske antibiotike, hormone rasta i parazite, koji su svi štetni, pogotovo za obolele od raka.
  4. Dijeta koja se sastoji od 80% svežeg povrća i sokova, žitarica, klica, jezgra kajsija i malo voća će pomoći da telo dospe u jednu alkalnu sredinu. Oko 20% ishrane može biti kuvana hrana. Sokovi od svežeg povrća obezbeđuju enzime koji se lako apsorbuju i dospevaju do ćelijskog nivoa u roku od 15 minuta, čime se hrani i podstiče razvoj i rast zdravih ćelija. Da biste omogućili živim enzimima da stvaraju zdrave ćelije, pokušajte da pijete sveže sokove od povrća (većina svežeg povrća) i jedite sirovo povrće 2 do 3 puta dnevno. Enzimi se uništavaju na temperaturi od 40 stepeni ℃.
  5. Izbegavajte kafu, čaj, čokoladu jer imaju visok nivo kofeina. Zeleni čaj je mnogo bolji u borbi protiv raka.
    VODA – u što većoj količini pijte vodu (minimum dve litre dnevno) najbolje je da pijete prečišćenu vodu, ili filtriranu, da bi izbegli poznate toksine i teške metale u vodi iz česme. Destilovana voda je kisela i treba je izbegavati.

Vitamin B17

Vitamin B17, poznatiji kao Laetril ili Amigdalin je prirodni hemioterapijski agent koji se nalazi u preko 1200 biljaka, posebno u semenu uobičajenih voća kao što su kajsije,breskve, šljive i jabuke. On je diglukozidan sa cijanidom, radikalom koji je visoko “bio-dostupan”. Ovo znači da prodire kroz ćelijske membrane i doseže unutar same ćelije. Maligne ćelije sadrže enzim nazvan beta-glukozidaza, takođe poznat kao otključavajući enzim. Kada vitamin b17 dođe u kontakt sa enzimom beta-glukozidaze, on se razbija i formira dva molekula glukoze, jedan molekul benzaldehida i jedan molekul hidro cijanida (HCN). Unutar tela, ćelija raka sadrži taj enzim.

Ključna reč ovde je da HCN mora biti formiran. On ne pluta slobodno u vitaminu b17, a da potom bude pušten na slobodu. Mora biti proizveden. Enzim beta-glukozidaza, i samo taj enzim je sposoban za proizvodnju HCN iz vitamina b17 čime utiče samo na ćelije raka.

Normalne, zdrave, ćelije u našem organizmu sadrže enzim pod nazivom rodenaza koji “neutrališe” amigdalin. Ovaj enzim ne dozvoljava da se oslobodi cijanid iz Amigdalina. Ovaj radikal cijanida je ono što je nekada činilo vitamin kontroverznim, ali tokom godina, dokazano je da je amigdalin potpuno siguran i netoksičan. Na ovaj način, amigdalin služi samo kao glukoza zdravim ćelijama za pružanje energije.

Da li Vitamin B17 deluje na svim tipovima kancera? Dr Krebs kaže “DA”. Ćelije raka imaju potpuno iste karakteristike bez obzira na vrstu bolesti. “Ako imate rak, najvažniji faktor je da se poveća maksimalni iznos vitamina B17 u vašem telu u najkraćem roku.”- Ernest T. Krebs Jr.

Da li se može preterati sa korišćenjem Vitamina B17?

Iako tačne količine vitamina B17 za “minimalnu dnevnu potrebu” i kontrolu bolesti nisu uspostavljene, osnovni koncept je to da je dovoljno svakodnevno unositi B17 prateći bilo koji od dva predloga:
Jedan je, prema rečima Dr. Krebsa, jesti voće koje sadrži vitamin B17 u celini (uključujući seme), ali ne jesti više semena nego što bi ih uneli ako biste jeli voće u celini. Primer: ako jedete tri jabuke dnevno, semena u te tri jabuke su dovoljna količina B17. Ne jesti pola kile semena.

Drugo, jedno jezgro koštice kajsije na 3 kg telesne težine je veruje se i više nego dovoljna količina kao normalna mera zaštite od raka, iako tačan broj može da varira od osobe do osobe u skladu sa individualnim metabolizmom i prehrambenim navikama. Na primer čovek od 70 kg,može da konzumira 24 jezgra koštica od kajsije dnevno i dobije biološki razumnu količinu vitamina B17. U preventivnoj upotrebi kapsula, od 100 do 200 mg vitamina b17 je dovoljna dnevna količina.

Kako koristiti Vitamin B17 u terapiji?

Mnogi ljudi uzimaju samo vitamin B17, dok ga mnogi ljudi koriste kao deo kompletne kombinacije metaboličkog protokola. Idealna stvar je da uvek imate Vitamin B17 kao deo višenamenskog programa uključujući brojne povezane elemente, od kojih svaki igra važnu ulogu u uspehu cele terapije.

Metabolička terapija se sastoji iz dve faze. U prvoj fazi se koriste: Vitamin B17 kapsule, dve kapsule sa obrocima (do 6 dnevno). Ovo je najzgodnija i najčešće upotrebljavana metoda davanja amigdalina. Veličina kapsule može biti i do 500 mg. Ako imate teškoća sa gutanjem, prašak iz kapsule možete dodati mekoj hrani. Ako imate problem sa stomakom, onda biste trebali da uzimate po jednu kapsulu 6 puta dnevno. Ako osećate mučninu, uzimajte po pola kapsule svakog sata. Dobro je pojesti nešto pre uzimanja vitamina. Vitamin C u obliku soli (Natrijum Askorbat), enzimi pankreasa (Trypsin, Chymotrypsin), Vitamin B15 (pangamična kiselina), Magnezijum (Hlorid), vitamin A (beta karoten), Cink… Posle prve faze koja traje do mesec dana, a u nekim slučajevima i duže, nastavlja se sa drugom fazom, koja predstavlja umerenu verziju prve faze, smanjivanjem unosa svih elemenata prve faze na minimalne dovoljne količine.

Ishrana

Biljna hrana: preporučuje se svo jestivo voće i bilje. Preporučljivo je da se jedu sirovi i sveži ako je to moguće. Neki moraju biti skuvani tek toliko da bi postali jestivi. Brzo kuvanje na malim temperaturama (kao u kineskoj kuhinji), neće primetno uništiti enzime u hrani. Sva biljna hrana bi trebalo da bude oslobođena od hemikalija bilo koje vrste, kao što su sprejevi, konzervansi i slično. Sve žitarice bi trebalo da budu u obliku rafinisanog brašna. Mlade žitarice (klice) su poželjinije kao hrana.
Životinjska hrana: ribu i živinu bi trebalo ispeći ili skuvati (nikada pržiti), i pripremiti bez soli ili životinjske masti. Svaka životinjska hrana koja nije riba ili živina, bi morala biti izbegnuta.
Kafa ili čaj, bez bilo kakvih zaslađivača ili mlečnih proizvoda, se mogu umereno koristiti, iako je prepoeučljivo da se izbegavaju. Od zaslađivača ako je potrebno koristiti prirodni, Stevia.
Biljni čajevi se mogu koristiti kao dodatak. Duvan je striktno zabranjen. Prosečna osoba svake godine pojede šećera koliko je sama teška. Zaslađivači se ne smeju dodavati hrani. Izbegavanje šećera i proizvoda koji sadrže šećer, je važno i neophodno!!!
Izbegavajte smrznutu i hranu u konzervi
Držite se podalje od hrane koja sadrži konzervanse, aditive ili prehrambenu boju
Ne jedite proizvode koji sadrže belo brašno, so ili beli šećer
Ako je to moguće, izbegavajte svo crveno meso (ovo je teško, ali ćete se osećati bolje!). Držite se podalje od mlečnih proizvoda, govedine, ovčetine, svinjetine, slanine, šunke itd.
Jedite mnogo ,,žive” hrane, kao što su voće i bilje, i pijte sveže ceđene sokove
Dnevno pijte 6 do 8 čaša vode (u dodatku drugim tečnostima). Imajte na umu da je čist izvor pijaće vode takođe važan
Otrovi svih vrsta moraju biti izbegnuti, uključujući duvan i alkohol. Izbegavajte kafu, sredstva za smirenje, sedative, analgetike. Odmor je važan, preporučuje se odgovarajuća količina sna.

 

*Izjave na ovom sajtu nisu namenjene dijagnostikovanju, lečenju ili tretiranju bolesti, već promovisanju zdravog načina života.